Blog

Profiel Mobiliteit en Transport

Bij Mobiliteit en Transport sleutel je aan je toekomst!
Repareer je auto’s, vrachtauto’s en verbrandingsmotoren en leer je alles over transport. Je werkt hier in een garage waarin we de praktijk zoveel mogelijk benaderen.

Alles wat met vervoer te maken heeft leer je in dit profiel, van een fietsband plakken tot een route voor een vrachtwagen plannen, van een motor repareren tot lampen afstellen.

leerwegexamenvervolg mbolocatie
Basisberoepsgerichte LeerwegExamenpakket van vier algemene vakken en de vakken van het gekozen profielniveau 2Middelharnis
Kaderberoepsgerichte Leerwegexamenpakket van vier algemene vakken en de vakken van het gekozen profielniveau 3 en 4Middelharnis
Gemengde Leerwegexamenpakket van minimaal vijf algemeen vormende vakken en de vakken van het gekozen profielniveau 3 en 4Middelharnis

Profieldelen

Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg
• Motorconditie testen
• Wielophanging en carrosserie
• Verlichting- en comfortsystemen
• Transport

Gemengde leerweg
• Motorconditie testen
• Verlichting- en comfortsystemen

Routes

• Autotechnicus
• Revisietechnicus
Beveiliging techniek
• Transport
• Autotechnicus
• Bedrijfsautotechnicus
• Revisietechnicus

Wat scholieren zeggen

Ik heb voor Mobiliteit en Transport gekozen, omdat voertuigtechniek mij het meest aantrok. De leraren zijn hier hartstikke aardig! Een grapje hier, een grapje daar, echt lachen!

Zelf doe ik de richting automonteur, maar de afdeling schadeherstel is ook wel erg leuk om te doen. Deze school bevalt me heel erg goed en er hangt een goede en vertrouwde sfeer.

Zit je ergens mee, dan kun je dat kwijt bij je mentor, een docent of de conciërge. Weet je nog niet wat je wilt? Dan moet je echt voor deze school kiezen, hier kun je vele richtingen kiezen. Ook als je wel al weet wat je wilt, is het Edudelta College zeker wat voor jou.

Waarom Edudelta?

Ik ben op het Edudelta gekomen, omdat ik meer de technische kant op wilde gaan. Ik ben op meerdere technische scholen wezen kijken, maar dit was eigenlijk toch wel de school die mij het meeste aansprak.

Al meteen vanaf het begin merkte ik dat er hier zo’n goede sfeer hangt, kon ik goed opschieten met mijn medeleerlingen én merkte ik dat iedereen wel met elkaar omgaat of even een praatje maakt. Het was allemaal nieuw voor me, maar na de eerste dag was ik al blij dat ik deze keuze had gemaakt.

Het mooie is dat je niet zoveel huiswerk hebt en dat de technieklessen echt heel erg leuk zijn. Je leert hier echt werken, zoals in een werkplaats van een autodealer. Ik kan wel zeggen dat ik het een hele goede, maar dan ook echt een hele goede school vind.

Jeroen:

Ik heb voor Mobiliteit en Transport gekozen, omdat voertuigtechniek mij het meest aantrok. De leraren zijn hier hartstikke aardig! Een grapje hier, een grapje daar, echt lachen! Zelf doe ik de richting automonteur, maar de afdeling schadeherstel is ook wel erg leuk om te doen. Deze school bevalt me heel erg goed en er hangt een goede en vertrouwde sfeer. Zit je ergens mee, dan kun je dat kwijt bij je mentor, een docent of de conciërge. Weet je nog niet wat je wilt? Dan moet je echt voor deze school kiezen, hier kun je vele richtingen kiezen. Ook als je wel al weet wat je wilt, is het Edudelta College zeker wat voor jou.

  • 1
  • 2

Diploma vmbo en dan?

Na onze vmbo-opleidingen kun je doorstromen naar alle sectoren in het mbo. Dit kan ook een opleiding zijn in een totaal andere richting dan het profiel dat je de afgelopen jaren hebt doorlopen. Het mbo-niveau (2, 3, 4) waarop je kan beginnen hangt af van je leerweg. Ook doorstroom naar havo is mogelijk.